Torpvandring 2010

2010-10-04 Ingmar Karlsson som har kännedom om var torpen på Dömestad ägor har legat, hade en rund-vandring med en del av styrelsemedlemmarna i Lindö-Berga Hemförening. För att säkerställa var torpen låg var detta nödvändigt. Det gäller att sprida ut kunskaperna, så att denna information inte hänger på en person. Då är risken stor att denna kännedom går upp i rök.

 

På bilden ses från vänster Ingmar Karlsson, Curt Carlsson, Anna-Kaisa Fredriksson, Agneta Pressfeldt och Anders Anderson.

 

Foto: Bertil Qarlzon

Här ses lämningar efter ett av torpen som låg på Dömestads ägor.

Ingmar Karlsson, här på ett strålande humör när han fick berätta för styrelsen, var de gamla Torpen har legat.

Sommarfest 2010

Årets sommarfest med styrelsen och några speciellt inbjudna gäster blev en lyckad tillställning med vackert väder. Det pratades mycket om Lindö från förr i tiden och man lät sig väl smaka av sill och potatis. Kakan till kaffet var underbar som för övrigt hade bakats av Gunn-Britt Nybom. En riktigt trevlig kväll tillsammans tyckte ordf. Bertil Qarlzon.

 

Foto: Bertil Qarlzon

Tomten 2010

Den 7, 8, och 9:de december tog tomten emot förskolebarnen på Lindö. Tomten och tomtemor hade fullt upp med att svara på frågor. Barnen bjöds på pepparkakor och fröknarna på kaffe. Sedan lekte man med förtjusning uppe på berget vid Leratorpet. Givetvis så lämnade barnen också sin önskelista till tomten, och hoppades att tomten och nissarna skulle hinna med att tillverka alla saker fram till julafton. Ett mycket uppskattat arrangemang, som vi fortsättningsvis ska kunna fortsätta med och att det förblir en tradition.

 

Foto: Bertil Qarlzon

Leratorpet
Förskolebarn på väg till Tomten och Leratorpet
Snabbt blev det köbildning utanför Leratorpet.
Tomtemor och Tomtefar
Curt Carlsson agerade också tomte och ordnade köerna, så alla barnen kunde komma in och träffa tomten.