Bildsvit, möte med tomten

God Jul

Leratorpets egen tomte önskar våra medlemmar och besökare på hemsidan en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År

Tomten vid Leratorpet 2013

I dagarna tre ( den 3, 4 och 5 dec) kom barn från Lindös olika förskolor för att träffa tomten och lämna sina önskelistor vid Leratorpet.

Foto: Bertil Qarlzon och Agneta Pressfeldt

Nypressade äpplen till alla

Anna Nyholm lyssnar till Roger och Birgitta Zetterbergs kunskaper om att pressa äpplen till en fantastisk dryck. Alla som gick i mål vid Leratorpet denna söndag (6 okt.) fick smaka på äppledrycken och den lät väl smakas.

Foto: Bertil Qarlzon

Många på sista tipspromenaden för i år 2013

Det var många som gick årets sista tipsrunda vid Abborreberg. Vi vill passa på att tacka alla som går vår alltmera populära tipspromenad, ni är en stor del i vår ekonomi, så att vi kan underhålla vårt torp och trädgård, och en viktig del i att bevara vår kultur. Denna dag var allt gratis vid Leratorpet, kaffe, bröd, korv och dricka, vilket uppskattades.

Foto: Bertil Qarlzon

Jullunch i BKK:s lokaler

Lindö-Berga hembygdsförening avslutade hembygdsåret med en jullunch i Bråvikens kanotklubbs lokaler. Styrelsen plus särskilt inbjudna som varit föreningen behjälplig i olika sammanhang bjöds på Julgröt, skinksmörgås, kaffe med tilltugg m.m. Den tillsatta festkommitén hade gjort ett bra jobb och alla verkade trivas. Slutligen delades en julklapp ut i form av en ljuskrona tillverkad av Helmer Svärd i Åby.

Härlig nyslungad Lindöhonung

Närproducenten av Lindöhonung Maria Hallgren var på plats när dagens tipspromenerare gick i mål vid Leratorpet. Här fick alla som gått tipspromenaden både smaka och köpa den nyslungade Lindöhonungen.

Vårens tipspromenader

Foto: Bertil Qarlzon

Hela våren har de sedvanliga tipspromenaderna arrangerats i Abborrebergsskogen, med målgång vid Leratorpet. Där har man också haft möjlighet att ta en fika med bröd till ett billigt pris.

I mars månad besökte Ordf. Bertil Qarlzon Lindömoderaternas årsmöte och berättade om Lindö samhälle från förr.

Målningsarbeten pågår

Under sommarhalvåret har en del målningsarbeten utförts. På bilden ses tuffa Eva Wiklund måla vindskivorna på Leratorpet.

Mobilbild Bertil Qarlzon

Torpet målas av

Vid tipspromenaden den 15/9 kunde deltagarna se på, när konstnären Inga-Lill Tunesson påbörjade arbetet med en tavla på Leratorpet. Föreningen har beställt tavlan tidigare i våras. Ska bli riktigt roligt att se det färdiga resultatet.

Foto: Bertil Qarlzon

Pågående filmning

Föreningen håller på att göra en film som ska handla om Leratorpet, Abborreberg och Holmtorpshagen m.m. Berättare är Ingmar Karlsson och filmar gör Anders Andersson, båda medlemmar i föreningen.
 

Foto: Bertil Qarlzon

Hårt arbete!

Ett hårt arbete stod på dagens schema. Arbetet med att ta ned syrénhäcken mot parkeringen vid Leratorpet påbörjades. Arbetet utfördes av kvinnor mellen 70-80 år. Vilka tjejer det finns i föreningen. Men man önskade ju att fler gubbar skulle kunna komma och hjälpa till med underhållet av torp och trädgård.
 

Mobilbilder Bertil Qarlzon

Trädgårdsröjning

Kan inte låta bli att framhäva de 80-åriga damerna i föreningen. De fixar allt, ingenting är omöjligt. Denna arbetsdag fällde de träd , kapade upp i rätt längder, klöv veden och staplade densamma i vårt nya förråd. Så nu har vi ved även denna vinter.

Foto: Bertil Qarlzon

Bleckplåt

Roger Zetterberg visade diverse bleckplåtsredskap m.m. Rogers kunskaper fördes över på söndagens tipspromenerare vid målgång vid Leratorpet.

Foto: Agneta Pressfeldt

Skänkt kaffeservis

2013-09-27 En kaffeservis med kaffekanna, gräddkanna och sockerskål har skänkts av Ragnar Larsson i Kumla. Ragnar är svärfar till föreningens ordf. Bertil Qarlzon.

Foto: Bertil Qarlzon

Sommar fest vid Leratorpet

I strålande väder hölls den årliga sommarfesten vid Leratorpet. Det var styrelsen och några särskilt inbjudna som under året hjälpt till vid olika arrangemang. Ett par nya partytält hade köpts in för detta tillfälle, vilka höll undan för solen, vilket behövdes på årets varmaste dag 28°. En fin eftermiddag i goda vänners sällskap.