Trämask i Leratorpet

2014 09 30 För ca 14 dagar sedan upptäckte vi att Leratorpet hade blivit angripet av trämask. Med hjälp av Anticimex har åtgärder vidtagits. Torpet får nu inte beträdas på 48 tim och ska därefter ventileras väl.

Några av höstens tippare

Bertil Olsson var dagens korvgubbe på höstens sista runda.

Det här måste vara den roligaste tipsrunda vi gått.

Mycket eftersnack blir det.

Kaffet smakade extra gott när man kom i mål.

Akryltavla från Leratorpet

Niklas Brusell har delat med sig av denna akryltavla som har målats av Johanna Westberg 2014 efter ett fotografi från ca 1975. Personerna på bilden är Niklas farmor och farfar och Ingmar Karlssons föräldrar. Leratorpet i bakgrunden.

Många förskolebarn ville träffa tomten

Det var många förskolebarn som ville träffa tomten, inte minder än 115 st barn kom till Leratorpet. Där lämnades önskelistor till tomten, listorna lades sedan i en säck. Barnen bjöds också på pepparkakor och fröknarna fick kaffe. Ett uppskattat arrangemang från Lindö-Berga Hembygdsförening.

Sista tipsrundan 2014 blev en rekordrunda

Rekorddeltagande på sista tipsrundan 2014, hela 106 st kom i mål. Så där rök vadet för ordf. Bertil Qarlzon. Han hade utlovat champagne när vi bröt 100-gränsen. Så ni kan endast i er fantasi föreställa er hur nästa styrelsemöte kommer att bli. På bilden ses en glad deltagare, han som sprängde 100-gränsen.
 

Foto: Bertil Qarlzon

Nu ska här firas

Glad ordf. Bertil Qarlzon visar stolt upp champange och surströming. Nu ska det firas, att vi för första gången sprängde 100-gränsen på våra tipspromenader. Väl mött i vår och tack alla som gått våra tipspromenader under 2014.

Foto: Anders Andersson

Surströmmingen och champangen gick åt

Den utlovade surströmingsfesten är nu avklarad. Till Anders Andersson förvåning var de flesta positiva till surströmingen och hela burken gick åt, likaså champangen. En trevlig tillställning hemma hos Anders och Ann.

Karta över Norrköping och Lindö

Sönd. den 14 september. I samband med tipsrundans målgång vid Leratorpet överäcktes en karta föreställande Norrköping och Lindö från 1909. Kartan är skänkt av Barbro Bartels och överlämnades till ordf. Bertil Qarlzon genom Roger Zetterbergs försorg.

Denna söndag den 14/9 gick vi först till vallokalerna för att lägga vår röst. Sedan bar det av till Abborreberg och till starten för dagens tipspromenad och vid målgång fick man möjligheten att köpa den så populära Lindöhonungen, där Marie Hallgren berättade om tillverkningen av densamma, och som extrabonus fanns även dottern Sophie där och sålde näringsrik mussli och berättade om sin vara och sitt nystartade företag. Vilken söndag. Foto: Bertil Qarlzon

Årets sommarfest vid Leratorpet

Fredagen den 15 augusti hölls årets sommarfest vid Leratorpet. Här ett axplock med bilder från festen.
Foto: Bertil Qarlzon och Eva Wiklund

Sotare vid Leratorpet.

2014 08 25 Två trevliga sotare besökte Leratorpet 8 juli och kontrollerade vår skorsten och spisel. Anläggningen var i sin ordning. Man hade dock ett önskemål, att vi lät montera taksteg för att undvika onödiga olyckor vid bestigande av takpannorna. Givetvis ska vi göra det.
Önskar sotarna och alla andra en trevlig fortsättning på sommaren.

Foto: Bertil Qarlzon

Fler sittplatser vid Leratorpet

2014 05 12 Fler sittplatser för fikande gäster. Ännu ett möbelemang har tillkommit på berget vid Leratorpet. Under arbetsdagen vid Leratorpet den 5 maj provfikade vi den nya platsen. En riktig höjdare kan man säga. Möblerna skänkta av Anna-Kaisa Fredriksson.

Foto: Bertil Qarlzon

Påsktipset

I ett fantastiskt väder genomfördes påsktipset. Bra anslutning och en påskpyntad trädgård, med pynt från 50-talet och där man vid målgång kunde inhandla gofika av Anne Andersson som servade de tävlande denna dag. Birgitta Zetterberg hade till och med örhängen med påskkärringar i öronen. Se bilden.
                                                                                                        Bild: Bertil Qarlzon                                                 

Per-Olov Aronsson drog fullt hus vid LBHF:s årsmöte

Per-Olov Aronsson gästade Lindö-Berga Hembygdsförening vid föreningens årsmöte. Han berättade om sin uppväxt på Lindö. En mycket intressant föredragshållare. Ännu en gång tack, vilken kväll det blev. Alla gick hem nöjda. Det var någon bland gästerna som sa, den här kvällen kommer jag att minnas. Ja superlativerna var många.

Gamla Lindö och skolan förr i tiden

Ordf. Bertil Qarlzon var och besökte Bråviksskolan och berättade om det gamla Lindö. Även skolgången från förr disskuterades. En av killarna sa, han var ju grym. Kan man få ett bättre betyg.

Årets första tipspromenad


Trots blåsigt väder kom det bra med folk på årets första tipspromenad. Varm stuga och gott kaffe avslutade promenaden. Ett säskilt tack till Birgitta Zetterberg som är vår egen bagare, många berömde det goda brödet.