Snart dags för inflyttning.

Nybygget vid Lindövägen

Bilder oktober 2021: Georg Jüriado

Utsikt från Dykaregatan.
Utsikt från Dykaregatan.

Gammalt och nytt möts, oktober 2020

Bild och text: Georg Jüriado

Vad händer vid kranen?
Lindö strand växer fram med stadsbebyggelse i villamiljö!

Höghus bakom Hemköp Lindö

Oktober 2015. Byggnationen av de tre höghus som ska byggas bakom Hemköp Lindö, påbörjades i oktober Två av husen blir bostadsrätter och ett av dem blir hyreshus.

Ny cykelväg

2011 09 23 Arbete med att göra ny cykelväg med belysningsstolpar mellan Marby och Lindö har påbörjats. Arbetet räknas stå klart i november 2011.

Foto: Bertil Qarlzon

Den 2014 03 03 startade man en tillbyggnation av Hemköp Lindö. Tillbyggnaden ska stå klar före midsommar.

2010-09-24 Hemköp Lindö bygger om och moderniserar för att bättre kunna möta kundernas behov. Detta sker senhösten 2010.

Ännu ett rånförsök mot Hemköp Lindö

2011-03-29

Ensam gärningsman med kniv försökte råna Hemköp Lindö.

 

Det var tre personer som jobbade när rånet genomfördes, två av dem bevittnade händelsen.

Ingen blev dock fysiskt skadade, säger Johan Arfwidsson som äger butiken.

 

Butiken är dock utrustad med ett slutet pengasystem så rånaren kom inte över några pengar.

Personal öppnade kassalådan och rånaren tog den, men efter att rånare konstaterat att det inte fanns några pengar , så slängde han den ifrån sig, berättar Johan Arvidson.

 

Arkivbild och text: Bertl Qarlzon

Hemköp Lindö 

Bilder: Bertil Qarlzon

Yxrån på Lindö

2010-12-12 Hemköp Lindö drabbades av ett rån strax före stängningsdags klockan 21.00. Det var två män med en yxa som tillhygge som försökte sig på att komma över lite julklappspengar. Första polispatrullen var på plats redan 4 minuter efter att de fått larmet. Men då var rånarna redan försvunna. Spårhund sattes in, men utan resultat. Ett visst signalement finns dock.

 

Källa NT, foto: Bertil Qarlzon

Lindö FF

2010-07-19 Här en något tilltrasslad situation framför egna målet, i en match mot Eneby på City Gross Arena. Lindöspelaren längst till vänster är före detta IFK Norrköpingsspelaren Mikael "Blomma" Blomberg

 

Foto: Bertil Qarlzon

City Gross Arena invigs


2009-08-29 City Gross Arena, Lindö FF:s nya idrottsanläggning invigs. Anläggningen består av en fullskalig idrottshall. kanslidel för Lindö FF, fritidsgård, servering ett antal omklädningsrum, rehabrum samt en del biutrymmen för material, dessutom en konstgräsplan med belysning.
2019 bytte arenan namn till FastighetsTeknik Arena

Foto: Bertil Qarlzon

Lindö kapell
 

Lindö kapell byggdes 1936 i villaområdet Lindö, vid den innersta delen av Bråviken, på initiativ av Lindö kyrkliga syförening som samlat in medel till inköp av mark. Klockstapeln byggdes 1951 av träd som fälldes på tomten.

 

Källa: Lindö kapell

Fotograf okänd

Lindökören, Lindö Kapell

Lindökören, här uppblandat med några från ungdomskören i Lindö kapell. Från vänster ses följande personer:Ann-Kristine Malmqvist,Liselotte Ericsson, Greta Knutsson, Iris Andersson, ? Glimborg, Margit Alexandersson, Signe Nyström, kantor Ulla Åkerlund vid pianot den yngre flickan har inte kunnat idenfierats.

 

Uppgiftslämnare Bertil Qarlzon

Fotograf okänd

Ostindienfararen Götheborg

2008-05-22 Ostindienfararen Götheborg gästade Norrköping hamn och syns här på Pampusfjärden i färd att ta sikte på Lindökanalen för att äntra Norrköpings hamn något senare. En välkomstceremoni hölls vid kajplatsen på den södra sidan av hamnen kl. 16.30.

 

Söndagen 25 maj kl. 21.00 lämnar hon kajen i Norrköping och styr ut mot nya äventyr.

 

Uppgiftslämnare och fotograf: Bertil Qarlzon

2008-07-08 Världstjärnan "September" (Petra Marklund) gästade Lindöbadet  i samband med segeltävlingen, Volvo City Sail.

 

September har haft fina framgångar, och b.l.a. legat etta på USA-listan, hon var också med i TV-programmet "Så mycket bättre" 2010.

 

Uppgiftslämnare och fotograf, Bertil Qarlzon